De pilot gaat ook in 2024 door! 

De pilot waarin de drie thuiszorgorganisaties Amstelring, Brentano en Zonnehuisgroep Amstelland betrokken zijn gaat na een positieve start in oktober 2023 ook door in 2024. In de pilot werken de drie organisaties samen met onder andere eerstelijnsorganisatie Amstelland Zorg aan het verbeteren van het aanmeldproces voor thuiszorg. De aanvragen worden op één centraal punt verzameld via de website wijkzorgamstelveen.nl. Dagelijks bekijken de wijkteams die actief zijn in Amstelveen gezamenlijk hoe ze de aanvragen het beste kunnen verdelen in de capaciteit die de teams hebben. Door toenemende krapte in de arbeidsmarkt en vergrijzing is deze manier van werken een uitkomst voor de verwijzer en de wijkteams. 

Uit de eerste fase van de pilot blijkt dat huisartsenpraktijken enthousiast zijn over deze manier van werken, ze hoeven minder organisaties af te bellen om te zoeken naar een team die de zorg kan leveren. De wijkteams ervaren dat ze beter samenwerken met elkaar in de wijk en soms zelfs samen de zorgvraag oppakken. In 2024 ontwikkelen ze de samenwerking verder door bijvoorbeeld het verbeteren van gezamenlijke werkprocessen. 

Scroll naar boven